شوربة السمك البلطى

download

 كيلو سمك ….ننظف السمك تنظيف كويس ..ويكون من النوع البلطى سمك النيل 

ولا ينفع سمك البحر مثل السردين 

افرم بصلة متوسة الحجم …ونضع عليها كمون مطحون وذرة صغيرة فلفل اسود وملح حسب رغبتك

ونفركهم مع بعض حتى يذبل البصل

ناخد طنجرة او حلة …كبيرة شوية تكفى السمك …ونضعها على النار وفيها كمية زيت تكفى البصل 

اللى فرمتيه وتبلتيه …حتى لا ينحرق…وننتظر لما الزيت يسخن وينقدح ..وتضعى فص مستكة وحبهان
ثم تضيفى البصل
تقلبيه حتى يذبل …ثم تضعى عليه السمك البلطى ..وتحطيه على البصل بدون تقليب

تضيفى ماء مغلى ….ويكون على النار بيغلى وتاخدى منه …شوية بشوية …على السمك….ولا تحطيه مرة واحدة 

ولما تبدا شوربة السمك بالغليان ولونها يصفر بعد دقيقتين تقريبا …تضيفى الماء اللى بيغلى 

وما تكترى من الماء …لحد ما الماء يطول السمك ….بالبلدى كده على قد ما تستعملى شوربة للاكل

يعنى ما تكون الميه كتيرة حتى لا تفسد الطبخة …لحد ما يستوى السمك ….وهو بيستوى بسرعة …

وبس وتضيفى ليمون معصور للشوربة ويؤكل مع 
الارز

هذه طريقتى اللى بطبخ بها…..لان كل واحد له طريقة بالذات بشوربة السمك ….وهى الالذ لانى

جربت ولقيت انها افضل طريقة ….وبسيطة وسهلة

 



إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية
IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe






author

رولا كريم

مدونة في مجال التجميل و العناية بالنفس و مهتمة بكل ماهو جديد في هذا المجال، و مولوعة بالمطبخ و الوصفات الناجحة و الشهية

ليست هناك تعليقات:


قناة جمالك جمال

جمالك جمال

المشاركات الشائعة