السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعا كلنا فى رمضان منحب الحلويات عشان بتمدنا بالطاقة وبتعوض جسامنا نتيجة ما يفقده واحلى حلويات لست البيت النهاردة القطايف واحلى حاجة سهلة وسريعة هى القطائف وكمان انت اللى هتختارى الحشوة اللى عايزها ويا سلام بقى لو عايزة تعملى العجينة عندك
تعال نعرف يا حلوين العجينة ونحشيها ازاى
اولا المقادير
1/4 كوب سميد
كوب و ربع ماء
1 ملعقة خميرة
1 ملعقة بكينج باودر
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا غامقة سائلة
رشة ملح
فستق مبشور للتزين حسب الرغبة
طريقة التحضير
نخلط جميع المقادير بالخلاط ونتركها من 30 --60 دقيقة
ثم نحمي طاسة تيفال وعندما تحمى نبدا بصب الخليط هكذا
نصب الكمية حسب كبر الدائرة المراد عملها
نتركها ثواني حتى تاخذ شكل الدائرة وتنضج تماما وتكون بهذا الشكل
بعد انتهاء كمية المزيج واصبح لدينا الكثير
طريقة عمل القطائف بالقشطة
اولا نبدا بثنيها ولصق نصفها وتصبح على الشكل التالي
وبعد انتهاء لصق كل الكمية نبدا بحشيها بالقشطة هكذا
وبعد حشيها كلها وصفها في الطبق المناسب يسكب عليها الشربات وترش بالفستق او اي شي تاني ودى شكلها النهائى
ولو عايزة تعمليها بالمكسرات
قومى بوضع حشوة عبارة عن المكسرات الموجودة عندك السودانى واللوز وغيره بعد فرمه ونخلطه مع جوز الهند والسكر ونقوم بوضع هذه الحشوة فى النصف ونبعدين نطبق الطرفين على بعض ونقليها فى الزيت وبعد لما تطلع نسقيه شربات
وبالهنا والشفاء
طبعا كلنا فى رمضان منحب الحلويات عشان بتمدنا بالطاقة وبتعوض جسامنا نتيجة ما يفقده واحلى حلويات لست البيت النهاردة القطايف واحلى حاجة سهلة وسريعة هى القطائف وكمان انت اللى هتختارى الحشوة اللى عايزها ويا سلام بقى لو عايزة تعملى العجينة عندك
تعال نعرف يا حلوين العجينة ونحشيها ازاى
اولا المقادير
كوب دقيق
1/4 كوب سميد
1 ملعقة خميرة
1 ملعقة بكينج باودر
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا غامقة سائلة
رشة ملح
ونحضر شربات عشان نسيقها
فستق مبشور للتزين حسب الرغبة
طريقة التحضير
نخلط جميع المقادير بالخلاط ونتركها من 30 --60 دقيقة
ثم نحمي طاسة تيفال وعندما تحمى نبدا بصب الخليط هكذا
نصب الكمية حسب كبر الدائرة المراد عملها
نتركها ثواني حتى تاخذ شكل الدائرة وتنضج تماما وتكون بهذا الشكل
بعد انتهاء كمية المزيج واصبح لدينا الكثير
طريقة عمل القطائف بالقشطة
اولا نبدا بثنيها ولصق نصفها وتصبح على الشكل التالي
وبعد انتهاء لصق كل الكمية نبدا بحشيها بالقشطة هكذا
وبعد حشيها كلها وصفها في الطبق المناسب يسكب عليها الشربات وترش بالفستق او اي شي تاني ودى شكلها النهائى
ولو عايزة تعمليها بالمكسرات
قومى بوضع حشوة عبارة عن المكسرات الموجودة عندك السودانى واللوز وغيره بعد فرمه ونخلطه مع جوز الهند والسكر ونقوم بوضع هذه الحشوة فى النصف ونبعدين نطبق الطرفين على بعض ونقليها فى الزيت وبعد لما تطلع نسقيه شربات
وبالهنا والشفاء
Put the internet to work for you.
ليست هناك تعليقات: