اليكم الوصفة المنزلية لاعداد الكبدة الاسكندراني اللى طعمها ما فيش احلى من كده


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
لااحد منا لا يحب الاكلات الاسكندرية  وخصوصا بقي لو كانت كبدة اسكندرانى 
وخصوصا ان الكبدة لازم تكون من مصدر موثوق منه وطبعا مينفعش نشترى من المطاعم اومن عربيات الكبدة علشان كدة تعالوا يا ستات نتعلم طريقة الصحيحة لاحلى كبدة اسكندرانى اطعم من اللى بتشرى من بره وكمان نضمن سلامتنا 


ويمكن تقدميها مع مكرونة اسباجيتى أو مع ساندويتشات فينو صغيرة.


المقادير: 

  • ½ كجم كبدة شمبرى
  • 3 فلفل أخضر حار
  • 4 فص ثوم
  • ¼ كوب زيت نباتي
  • 3 ملعقة صغيرة كمون مطحون
  • 2 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونه
  • 2 ملعقة صغيرة ملح
  • 1 ملعقة صغيرة شطة
  • 3 ليمون، معصور
الطريقة: 

  1. قطعى الكبدة الى قطع صغيرة.
  2. ثم نقوم بخلط  الثوم، الكمون، الكزبرة، الملح، الشطة والفلفل الأخضر الحار.
  3. اخلطيهم فى الخلاط حتى يتكون لديكى معجون متجانس.
  4. اضيفى المزيج إلى الكبدة وقلبيه واتركيه لينقع لمدة 15 دقيقة.
  5. ضعى الزيت فى مقلاة متوسطة وسخنيه ثم اضيفى الكبدة قليلا قليلا حتى تحمر.
  6. اضيفى عصير الليمون واتركيه على النار لمدة 15 دقيقة.



via mixWassfaSahla http://ift.tt/1kMVIbS

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe






author

رولا كريم

مدونة في مجال التجميل و العناية بالنفس و مهتمة بكل ماهو جديد في هذا المجال، و مولوعة بالمطبخ و الوصفات الناجحة و الشهية

ليست هناك تعليقات:


قناة جمالك جمال

جمالك جمال

المشاركات الشائعة